Tzatziki ehk Kreeka kurgikaste

Tzatziki ehk Kreeka kurgikaste


02. august 2024

TZATZIKI on kreeka päritolu kurgi-jogurtikaste, mis sobib suurepäraselt erinevate roogade kõrvale.

Koostisosad:
2 tassi Kreeka jogurtit (umbes 500 grammi)
1 suur kurk
2-3 küüslauguküünt
1-2 supilusikatäit oliiviõli
1 supilusikatäis sidrunimahla (või valge veini äädikat)
1 supilusikatäis hakitud värsket tilli (võib asendada ka piparmündiga, kui eelistate)
Sool ja pipar maitse järgi

Valmistamine:

Kurgi ettevalmistus:

Koori kurk ja lõika see pooleks pikuti.
Eemalda seemned lusikaga.
Riivi kurk jämeda riiviga.
Pane riivitud kurk sõelale ja puista peale veidi soola. Lase seista umbes 10 minutit, et liigne vedelik välja valguks.
Pigista kurk käsitsi või puhta köögirätiku abil kuivaks.
Küüslaugu ettevalmistus:

Koori küüslauguküüned ja haki need peeneks või kasuta küüslaugupressi.

Kasmte kokku segamine:

Suures kausis sega kokku Kreeka jogurt, riivitud ja kuivaks pigistatud kurk, hakitud küüslauk, oliiviõli, sidrunimahl (või äädikas), hakitud till (või piparmünt).
Maitsesta soola ja pipraga vastavalt oma maitsele.

Lase maitsestuda:

Kata kauss kilega ja lase tzatzikil vähemalt 1-2 tundi külmkapis maitsestuda. See võimaldab maitsetel seguneda ja areneda.
Serveerimine:

Tzatzikit saab serveerida külmalt koos pita leiva, köögiviljade, grillitud liha või kalaga.

Tzatziki on lihtne valmistada ja maitsev lisand erinevatele roogadele.





Klientide tagasiside: