HERNE-SUITSULIHA SUPIPÕHI- RETSEPT

HERNE-SUITSULIHA SUPIPÕHI- RETSEPT


06. september 2024

Koostisosad:

✅500 g kuivatatud herneid (Pärnsort KARINA on varajane ja saagikas: https://www.maheseemned.ee/.../mahe.../987-pea--karina)
✅200 g suitsuliha (võib kasutada ka suitsupeekonit)
✅2 porgandit
✅2 kartulit
✅1 suur sibul
✅1 küüslauguküüs
✅2 loorberilehte
✅1 tl kuivatatud majoraani (Parim on oma aia mahe majoraan: https://www.maheseemned.ee/.../mahe.../307-marjoram)
✅Sool ja pipar maitse järgi
✅2 l vett

Valmistamine:

Leota kuivatatud herneid üleöö vees.
Koori ja tükelda porgandid, kartulid ja sibul väikesteks kuubikuteks. Haki suitsuliha.
Kuumuta suur pott ja lisa hakitud suitsuliha. Prae, kuni liha on kergelt pruunistunud.
Lisa potti sibul ja küüslauk ning prae veel paar minutit.
Lisa porgandid ja kartulid ning sega hästi läbi.
Kurna leotatud herned ja lisa need potti.
Vala peale vesi, lisa loorberilehed ja majoraan ning maitsesta soola ja pipraga.
Lase supipõhi keema ja keeda 1-1,5 tundi, kuni herned on pehmed.
Eemalda loorberilehed. Jaota steriliseeritud purkidesse või jahtunult külmutuskottidesse. Sulge tihedalt.

Maheseemend.ee





Klientide tagasiside: