7 peedimoosi retsepti

7 peedimoosi retsepti


23. september 2024

1. SIDRUNIGA PEEDIMOOS

Koostisosad:

500 g keedetud ja riivitud peeti
250 g suhkrut
1 sidruni mahl ja riivitud koor
100 ml vett

Valmistamine:

Keeda peet ja riivi see peene riiviga.
Vala potti vesi, lisa suhkur ja kuumuta segu keskmisel kuumusel kuni suhkur on täielikult lahustunud.
Lisa riivitud peet, sidrunimahl ja riivitud koor.
Lase segul madalal kuumusel podiseda umbes 30 minutit, kuni moos pakseneb.
Kui moos on valmis, vala see steriliseeritud purkidesse ja sule korralikult.

2. PEEDIMOOS INGVERI JA APELSINIGA

Koostisosad:

500 g keedetud ja riivitud peeti
200 g suhkrut
1 apelsini mahl ja riivitud koor
1 tl riivitud ingverit
100 ml vett

Valmistamine:

Riivi keedetud peet ja apelsini koor.
Keeda potis vesi ja suhkur, kuni suhkur on lahustunud.
Lisa riivitud peet, apelsinimahl, koor ja ingver.
Hauta madalal kuumusel 30–40 minutit, kuni segu on paks ja moosilaadne.
Vala steriliseeritud purkidesse ja sulge.

3. VÜRTSIKAS PEEDIMOOS NELGI JA KANEELIGA

Koostisosad:

500 g peeti
300 g suhkrut
1 kaneelikoor
3 nelki
1 sidruni mahl
100 ml vett

Valmistamine:

Keeda peet pehmeks ja riivi see.
Kuumuta potis vesi ja suhkur, kuni suhkur lahustub.
Lisa riivitud peet, kaneelikoor, nelgid ja sidrunimahl.
Lase segul madalal kuumusel haududa 40 minutit.
Eemalda kaneelikoor ja nelgid, vala moos purkidesse ning sule.

4. PEEDI-ÕUNA MOOS

Koostisosad:

500 g keedetud ja riivitud peeti
300 g kooritud ja tükeldatud õunu
200 g suhkrut
1 tl kaneeli
1 tl vanillisuhkrut
100 ml vett

Valmistamine:

Koori ja tükelda õunad.
Pane potti vesi ja suhkur ning lase suhkru lahustumiseni keema.
Lisa riivitud peet ja õunatükid. Sega hästi läbi.
Lisa kaneel ja vanillisuhkur ning hauta madalal kuumusel 30–40 minutit.
Kui segu on paks ja siirupine, vala moos steriliseeritud purkidesse.

5. MUSTSÕSTRA-PEEDI MOOS

Koostisosad:

400 g keedetud ja riivitud peeti
300 g mustsõstraid
250 g suhkrut
100 ml vett
1 sidruni mahl

Valmistamine:

Keeda peet ja riivi peeneks.
Mustsõstrad purusta kergelt kahvliga.
Pane potti vesi ja suhkur, kuumuta kuni suhkur on lahustunud.
Lisa peet ja mustsõstrad, keeda madalal kuumusel 20–30 minutit.
Lisa sidrunimahl ja hauta veel 10 minutit.
Vala moos steriliseeritud purkidesse.

6. PEEDIMOOS PUNASE VEINIGA

Koostisosad:

500 g keedetud ja riivitud peeti
250 ml punast veini
250 g suhkrut
1 tl muskaatpähklit
1 tl riivitud ingverit
1 apelsini riivitud koor

Valmistamine:

Pane potti punane vein ja suhkur, kuumuta kuni suhkur lahustub.
Lisa riivitud peet, muskaatpähkel, ingver ja apelsinikoor.
Keeda madalal kuumusel 40 minutit, kuni moos on paks ja aromaatne.
Vala moos steriliseeritud purkidesse.

7. VAARIKA-PEEDI MOOS

Koostisosad:

400 g keedetud ja riivitud peeti
200 g vaarikaid
250 g suhkrut
100 ml vett
1 sidruni mahl

Valmistamine:

Keeda peet ja riivi peeneks.
Kuumuta potis vesi ja suhkur, kuni suhkur on lahustunud.
Lisa peet ja vaarikad. Sega hästi läbi ja lase keeda madalal kuumusel 20–30 minutit.
Lisa sidrunimahl ja hauta veel 10 minutit.
Vala valmis moos steriliseeritud purkidesse.

Soovitame peedisorti: https://www.maheseemned.ee/et/mahe-orgaanilised-koogiviljade-seemned/1054-beetroot--detroit-2





Klientide tagasiside: