SUVIKÕRVITSA KASULIKKUSEST

SUVIKÕRVITSA KASULIKKUSEST


17. august 2024

Sisaldab olulisi vitamiine.

C-vitamiin: Suvikõrvits sisaldab umbes 17 mg C-vitamiini 100 grammi kohta. C-vitamiin on antioksüdant, mis toetab immuunsüsteemi, naha tervist ja raua imendumist.

A-vitamiin: Suvikõrvits sisaldab väikestes kogustes A-vitamiini ja beetakaroteeni, mis on oluline silmade tervise ja immuunsüsteemi jaoks.

B-vitamiinid: Suvikõrvits sisaldab B-vitamiine, sealhulgas B6-vitamiini, foolhapet ja tiamiini, mis toetavad ainevahetust, närvisüsteemi tervist ja rakkude tootmist.
Mineraalid

Kaalium: Suvikõrvits on hea kaaliumi allikas, umbes 260 mg 100 grammi kohta. Kaalium aitab reguleerida vererõhku ja tasakaalustab vedelikke kehas.

Magneesium: Sisaldab umbes 18 mg magneesiumi 100 grammi kohta. Magneesium on oluline luude tervisele ja närvi- ning lihasfunktsioonidele.

Raud: Sisaldab väikeses koguses rauda, mis aitab punaste vereliblede tootmisel ja hapniku transportimisel kehas.

Muud kasulikud omadused.

Madala kalorsusega: Suvikõrvits on madala kalorsusega, mistõttu on see hea valik kaalujälgijatele ja tervislikuks toitumiseks.

Kergesti seeditav: Tänu kõrgele veesisaldusele ja madalatele kiudainete tasemetele on suvikõrvits kergesti seeditav, mis teeb selle heaks valikuks seedeprobleemide korral.

Antioksüdandid: Suvikõrvits sisaldab antioksüdante, mis aitavad neutraliseerida vabu radikaale ja vähendada oksüdatiivset stressi kehas.





Klientide tagasiside: