Fritüüritud tageetesed

Fritüüritud tageetesed


27. september 2024

Tageetes on tuntud oma antioksüdantsete ja põletikuvastaste omaduste poolest ning seda kasutatakse tihti teedes ja looduslikes ravivahendites. Lisaks kasutatakse tageetese kroonlehti ka toitudes, näiteks salatites ja suppides.

????FRITÜÜRITUD TAGEETESED????

Koostisosad:

10-12 värsket tageetese õit
1/4 tassi jahu
1 tl punast tšillipulbrit
1/2 tl küüslaugupulbrit
1/4 tl kurkumipulbrit
1/4 tl sibulapulbrit
Meresoola ja pipart maitse järgi

Juhised:

????Eemalda hoolikalt kõik kroonlehed, lõika ära valged ja mustad osad koos varrega. Kasuta ainult kroonlehti. Pese need korralikult ja lase kuivada.

????Sega kõik vürtsid jahuga ja lisa järk-järgult vett, et saada ühtlane paks taigen. Lisa pestud kroonlehed taignasse ja sega korralikult, et kroonlehed oleksid ühtlaselt kaetud.

????Kuumuta õli, võta väike kogus taigent ja pane see ettevaatlikult kuuma õlisse. Prae, kuni fritüürid muutuvad kuldpruuniks, siis eemalda ja nõruta majapidamispaberil.

????Serveeri fritüüritud tageeteseid meresoola ja sidrunimahlaga.

Maheseemned.ee





Klientide tagasiside: